Cookies
Kategori: Bak
Samma grundrecept och valfri choklad inuti.

Ingredienser:
Jag fick 26 st
220 g smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 och en halv tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g med valfri choklad
(Jag gjorde två olika med 100 g choklad i varje).
Sätt på ugnen på 200 C.
Rör ihop socker och smör mjukt och häll sedan i sirpen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Finhacka chokladen och blanda sedan i degen. Jag delade som sagt upp degen på hälften och tog 100 g Marabou Daim i ena och Marabou lakrits i den andra.

Rulla sedan ut till länger. Platta till längderna något med hjälp av fingrarna.

Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna när du tagit ut dem.

Daimsnittar:

Lakritssnittar:

Farligt goda!
