Scampi i röd currysås
Kategori: Fisk
Ikväll gjorde jag en rätt med smak av bla röd curry,citrongräs & kokosmjölk.

Ingredienser till 4 port:
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypasta
Olja
400 g kokosmjölk
2 st citrongräs
Salt
Peppar
300 g scampi
I pkt äggnudlar
1 grönsaksbuljongtärning
1 morot
3 knippor salladslök
1 lime
1 kruka färsk koriander
Olja
Salt
Chiliflakes
Börja med att finhacka vitlöken och fräs den på låg värme med olja i en panna. Klicka i den röda currypastan och rör om ca 1 min. Tillsätt sedan kokosmjölken och höj värmen så det börjar småputtra. Banka ut citrongräset och lägg i pannan (smakerna kommer fram då).

Sätt på vattnet till nudlarna och lägg i buljongtärningen. Skala moroten och skär sedan i små bitar. Strimla salladslöken fint och klipp ner koriandern i en skål. Riv skalet från limen och pressa i saften. Rör om i skålen och krydda med salt och chiliflakes.
Lägg i nudlarna i vattnet när det kokar och koka enligt anvisningarna.
När du häller av nudlarna kan du lägga ner räkorna i grytan och låt koka med i några minuter. Ta bort citrongräset o smaka av med salt och peppar.

Nudlarna kan du skölja i kallt vattnet lite hastigt och sedan blanda i skålen med grönsakerna. Droppa i lite olja och blanda väl.

Servera den ljumna nudelsalladen tillsammans med den krämiga röd curry grytan!!
Enjoy!
