izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Pizzabianco med svamp

Kategori: Förrätt, Vegetariskt, pizza

Svamp hör väl ändå hösten till va? 
Här har jag valt att göra en vit pizzasås istället för en vanlig tomatsås.



 
Ingredienser:

1 sats pizzadeg (jag fuskade lite och köpte en färdig pizzadeg)
125 g kesella naturell 10% 
250 g ricotta
2 st mozarella
Torkade kryddor såsom timjan,basilika och oregano
Salt
2 st skivade vitlöksklyftor
100 g Kantareller
6 st Skogschampinjoner 
Smör att steka i
Pinjenötter
Färsk oregano
Några droppar tryffelolja

Börja med att bre ut kesellan på pizzadegen,som du rullat ut till en cirkel på bakplåtspapper på en plåt. Bred sedan på ricottan. Smula de torkade kryddorna över pizzan och lägg den skivade vitlöken runt om. Toppa med mozarellan som du bryter isär med fingrarna.



In i ugnen på 225 C i ca en kvart eller tills pizzan har fått färg. 
Under tiden steker du svamp som du skivat i mindre bitar. Först i torr panna så all vätska försvinner och sedan i med en klick smör. Krydda lite med salt och peppar.
När pizzan kommit ut skär du den i pizzaslice och toppar med svampen,pinjenötter,färskklippt orgegano och några droppar tryffelolja.


Till detta serverade jag lite charkuterier. En italiensk salami och en spansk chorizo. 


Vi drack en torr,frisk och fräsch riesling från Rheingau,med en behaglig syra till detta.

Mumsfillebabba! 
Kommentera inlägget här: