izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Blåbärskaka med citronfrosting

Kategori: Bak

Nu är det verkligen blåbärstider och här hemma har vi massor av blåbär från Ostnäs (Norrland) i frysen som vi kan göra en massa gott med.
Här kommer ett recept på en riktigt saftig och nästan lite kladdig blåbärskaka med syrlig topping ovanpå. Mums!

Ingredienser:

175 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
3 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl gräddfil
2 dl blåbär
1 citron,finrivet skal

200 g philadelphiaost
80 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk citronsaft

1 dl färska blåbär
1 citron,finrivet skal

Sätt ugnen på 175 C.
Vispa smör och socker. (Smöret ska inte smältas utan ska vara rumsvarmt).
Tillsätt äggen och vispa ihop.
Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten.
Tillsätt gräddfil & finrivet citronskal.
Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter och fyll sedan i med smeten. Lägg sedan i blåbär och blanda lite försiktigt i smeten.

Baka kakan i mitten av ugnen 35-40 ninuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig när du tar ut den. Låt svalna.

Blanda sedan alla ingredienser till frostingen så den blir riktgt krämig,vit och fin.
Häll frostingen över kakan och bred över den med en slickepott,börja inifrån och ut.
Garnera kakan med färska blåbär och finrivet citronskal.

Enjoy!!

Kommentera inlägget här: