izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Asian fusion

Kategori: Kyckling

Chili,ingefära,koriander,lime,kokosgrädde,jordnötter. Smaker som är såå goda,fräscha och som gifter sig alldeles utmärkt tillsammans! 
Detta,tillsammans med en nudelsallad. 

Den här bara måste ni prova!
Lite hett,sött,salt,syrligt & krispigt på samma gång.


Ingredienser:

Olja 
4 st kycklingfiléer (gärna minutfilé)
1 liten bit ingefära
1 msk flytande honung
2 msk thai sweetchilisås
Pressad saft från en halv lime
Salt 
Svartpeppar


1 röd chili
1 dl grovhackade jordnötter
2 st pak soi
1 kruka koriander

1 pkt risnudlar
2 morötter
1 pkt sockerärtor
Olja
1 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar

1 burk kokosgrädde 
Rivet skal från 1 lime plus saft från halva
Salt
Svartpeppar

Börja med nudelsalladen. Koka nudlarna och spola sedan kallt. Finhacka sockerärtor och morötter och blanda ihop med nudlarna i en skål tillsammans med olja,sambal oelek och kryddor. Låt stå svalt.


Strimla kycklingen i lagom skivor och stek på medelvärme i stekpanna till den är genomstekt. Blanda ihop finhackad ingefära,sweetchilisås och honung och häll över kycklingen.


Krydda med salt och peppar och ställ sedan åt sidan. Pressa över limesaft.

Värm kokosgrädde på medelvärme och riv limeskal i såsen samt pressad limesaft. Rör om då och då.

Avslutningsvis steks pak soi i panna med olja till den får lite färg.

Lägg pak soi på ett uppläggningsfat. Sedan bygger du på med kyckling,jordnötter,koriander och strimlad röd chili.



Servera kycklingen tillsammans med nudelsalladen och kokosgrädden.
Muuuuuuums fillebabba!!




 
Kommentera inlägget här: