izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

En variant på tacopaj

Kategori: Pajer

Hej på er. 
Här kommer jag med ett recept på en riktigt god tacopaj som dessutom är glutenfri. Den går även att göra laktosfri,även fast jag gjorde min egna touch på den.


Ingredienser:

Botten:
4 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
1 msk fiberhusk
0,75 dl smält kokosolja
1 ägg 

Fyllning:
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 påse ekologisk tacokrydda 

Topping:
4 dl paprika & chili cream fraiche
1 dl riven ost

(Den laktosfria varianten består av 2 ägg, 1 dl osötad mandelmjölk,havssalt,svartpeppar)

Tacochips 
Sallad

Sätt ugnen på 200 C.
Börja med botten och mixa alla ingredienser tillsammans i en mixer el matberedare.
Täck pajformen med bakplåtspapper eller smörj den med kokosolja.
Tryck ut pajdegen och förgrädda i ugnen i tio minuter.
Hacka löken och bryn den och köttfärsen i en stekpanna. 
Häll i de krossade tomaterna,pressade vitlöksklyftor och kryddor. Blanda om och låt puttra ihop några minuter.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet.
Toppa med cream fraichen och riven ost.
 (Alternativt om ni vill köra laktosfritt vispar ni ihop äggstanningen och häller över köttfärsen). 
In i ugnen 20-25 minuter till det får fin färg.

Servera pajen med tacochips och en god sallad. 

Enjoy!





Kommentera inlägget här: