Färsspett med bulgursallad & raijta
Kategori: Kött, Såser, Vegetariskt
Ingredienser till 6 port:
10 st trägrillspett som legat i blöt en stund innan
800 g nötfärs
1 gul lök (finriven eller finhackad)
1 och en halv msk osötad senap
1 tsk spiskummin (jag hade ingefära)
Salt
Peppar
Ett ägg
3 dl bulgur
2 tsk gurkmejram
400 g wokade grönsaker
3 dl matlagningsyoghurt
En bit gurka
1 vitlöksklyfta
En kruka färsk koriander
Salt
Peppar
Börja med raijtan. Grovriv gurkan och låt den rinna av en stund i en sil. Häll yoghurten i en skål och pressa i en vitlöksklyfta,klipp i koriandern och häll sedan i gurkan. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt.
Lägg färsen i en stor skål och blanda i alla ingredienser till den. Forma till korvar och trä på de blötlagda spetten. Grilla i 10 min eller 20 min i ugnen på grillen (275 C). Vänd om dem en gång.
Koka upp bulguren tillsammans med gurkmejram. Fräs grönsakerna i en panna. Blanda sedan i den färdigkokta bunguren i pannan med grönsakerna.
Smaka av med salt och peppar.
Servera spetten tillsammans med bulgursalladen och raijtan.
Enjoy!!