Passionsfruktsmousse med vit choklad
Kategori: Dessert
Ingredienser till 4 port:
4 st stora passionsfrukter
150 g vit choklad (spara lite till garnering)
3 ägg,delade i vitor och gulor
1 dl vispgrädde
Garnera med:
Vit choklad
1 passionsfrukt (delad i fyra delar)
Citronmeliss
Dela och skrapa ur passionsfrukterna. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Vispa grädden medeltjock.
Blanda försiktigt ner äggulorna,passionsfrukt och den vita chokladen i grädden. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner ca 1 dl av äggvitorna i chokladgrädden. Rör ordentligt och vänd sen ner resten av äggvitorna.
Fördela moussen i portionsskålar eller i fina glas och låt stå svalt i kylen minst 4 timmar.
Garnera med delade passionsfrukter,flisad choklad och citronmeliss.
Enjoy!!