izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Svampfyllda cannelloni tillsammans med semitorkadetomater & friterad grönkål

Kategori: Pasta, Vegetariskt

Hej på er godingar.

Här kommer jag med ett recept som jag efterskapat efter min vistelse på Skarpö i Stockholms skärgård. 
Sjukt goda smaker med härlig balans mellan sötma,sälta,syra och krispig topping.  Ni bara måste prova! 


Ingredienser till 4 port:

1 pkt cannelloni (hela paketet gick inte åt)

Smör/olja att steka i
20 medelstora Skogschampinjoner
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Timjan

Smör
2 msk vetemjöl 
5 dl grädde,mjölk eller hälften av varje
Salt
Svartpeppar
1/2 dl riven ost 

1 pkt körsbärstomater
Olivolja
Flytande honung
Pressad citronsaft från 1/3 citron
1 vitlöksklyfta
Salt

Ca 3-4 stjälkar grönkål
Matolja

Börja med tomaterna.
Sätt ugnen på 150 C. Skär tomaterna i halvor och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Ringa över olja och honung. Skär vitlöken i tre skivor och lägg på plåten. Avsluta med salt och låt tomaterna tillagas länge på svag värme,1,5-2 timmar.


Skär svampen i mindre bitar och stek i panna utan smör så all vätska försvinner. Bryn lök och vitlök i kastrull till de blir mjuka. Tillsätt sedan svampen och grädde samt kryddorna. Låt småputtra några minuter.


Gör en sås på grädden/mjölken tillsammans med smör och vetemjöl(redning).Låt koka upp och krydda med salt och peppar. 
Avsluta med den rivna osten och dra sedan av kastrullen från plattan.

Smörj en ugnsform med olja och täck botten med lite av gräddsåsen.
Sen börjar pilljobbet,att fylla varje cannelloni med svampfyllningen.
Lägg varje fylld cannelloni i formen och toppa sedan pastan med gräddsåsen. Se till att all pasta täcks av sås.
Grädda i mitten av ugnen i 30 min på 190 C.


Medan cannellonin gräddas i ugnen friterar du grönkålen. Tänk att denna produkt som enbart funnits till som garnityr till julskinkan i så många år nu faktiskt har blivit en sån delikatess och används till så mycket mer,än just bara garnityr. 

Plocka ut små bitar av grönkålen från stjälken. 

Fyll en kastrull med 2-3 cm olja och fritera grönkålen i ca 1 min. Det fräter rejält så var varsamma när ni slänger ner grönkålen så ni inte bränner er.
Använd er av en hålslev när ni tar upp grönkålen och låt rinna av på hushållspapper.



Ut med tomater och cannellonin från ugnen.




Lägg cannellonin i botten på en tallrik. Fyll på med grönkålen,riven parmesanost,tomaterna och ringla över lite olivolja. 

Så så gott!!


Dryckestips:
Till detta drack vi ett halvtorrt rosévin från USA med en härlig sötma kombinerat med god frukt och geléhallon. En perfekt balans med viss sötma i vinet som speglar sötman från tomaterna och som ger en perfekt balans mot sältan och syran i maten.

Enjoy!! 


Kommentera inlägget här: