izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Vit chokladtryffel med lakrits

Kategori: Bak

Nu är det den mysigaste tiden att baka och göra eget julgodis.
Veckorna innan jul.
Är man duktig så finns det iallafall några bitar kvar till julafton ;)

Här kommer ett recept på en tryffel gjord på vit choklad som är rullad i krossade lakritsflakes.
Det är lite kladdigt jobb,men så värt det!

Ingredienser:

200 g vit choklad
4 msk vispgrädde
1,5 msk smör

Garnering:
Lakritsflakes

Börja med att smälta smör och vispgrädde i kastrull på svag värme. Låt koka upp ca 1 min.
Rör hela tiden.
Ta ifrån kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
Blanda till allt smält.
Häll sedan smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Låt stå svalt i 2 timmar.

Efter två timmar är det dags att rulla till små bollar.
Lättast är att ta en tesked och gröpa ur lagom mängd och sedan rulla till små bollar.
Lägg på fat och låt stå ytterligare svalt i 30 minuter.

Krossa sedan ca hälften av innehållet från lakritsburken i en mortel så det blir små lakritssmulor.
Har ni ingen mortel så lägg lakritsflakes i en plastpåse och krossa med bakkavel eller liknande.

Sen är det dags. Rulla de små vita bollarna i krossat lakrits och lägg sedan på tallrik eller direkt i en burk.

Det är gott. Jag lovar!

Kommentera inlägget här: