Citron & örtmarinerad hel lax
Kategori: Fisk
Finns det något godare än färsk lax som gått länge inne i ugnen på låg värme?
Saftig och god!
Ingredienser:
En hel laxsida 1,5-1,7 kg
1 citron
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Sätt ugnen på 100 C.
Riv skal från en citron samt pressa i saften från hela citronen. Blanda ihop tillsammans med olja och klipp i dill och persilja.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och skär ett par skåror i laxen. Bred sedan på citron & örtmarinaden på laxen och gnid in marinaden i skårorna.
Tilllaga sedan laxen i mitten av ugnen i en timma. När laxen kommit ut kryddar du med salt och citronpeppar. På så vis blir laxen så mycket mer saftigare!
Servera gärna laxen med goda såser,färskpotatis och grön sparris.