izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Rödbetssallad med blåmögelost,salta mandlar & brynt limesmör

Kategori: Buffé, Förrätt, Sallad, Vegetariskt

Hej på er!
Här kommer jag med ett smakrikt recept. God att bara äta som den är,som tillbehör till någon god torsk eller köttbit,eller varför inte till buffén?
Otroligt goda smaker som gifter sig tillsammans!

Ingredienser:

4 port

150 g blåmögelost 
1 kg färska rödbetor
1 dl saltad rostad mandel
125 g färska hallon
50 g bladspenat
50 g smör
Rivet skal och saft från en 1/2 lime

Börja med bladspenaten. Skölj och lägg sedan på ett stort uppläggningsfat,fortsätt med rödbetorna som är färdigkokta och skär dem i klyftor och lägg på spenaten. Lägg sedan på mandel,hallon och smulad blåmögelost.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan. Pressa i saften från limen samt det rivna skalet och blanda väl. Ringla sedan det ljumna smöret över salladen!!

Mmm så gott!!!
Enjoy! 

(null)

P.s Hoppade över hallonen denna gång! 
Kommentera inlägget här: